Linnea

Linnea Classon är onekligen ett av de senaste årens stora stjärnskott inom tyckonomin. Hon blev känd för att utsättas för näthat och sexuella trakasserier av snubbar, som hon instagrammade ut med fräcka svar på tal. Det inledde en karriär som ganska snabbt blev minst lika viktig som hennes handbollsspelande. Hon sommarpratade i radio, blev goodwillambassadör och anställdes som krönikör på Aftonbladet, där hon fortsatte att skriva om näthat och trakasserier. Alltid med en uppsjö av färska exempel att berätta om.

En del kanske tycker det låter orimligt att Linnea Classon verkligen blir utsatt för så mycket trakasserier och näthat som hon påstår. I och med att hon har byggt hela sin karriär på trakasserier och näthat så har hon incitament att överdriva. Männen som skriver de där sakerna till henne vet ju dessutom alla om att hon kommer hänga ut deras meddelanden på sitt instagram-konto sedan, med avsnoppande och förnedrande svar. Varför fortsätter de att trakassera henne?

Ja, varför klottrar småpojkar kukar överallt? Inte för sina egna ögons skull, utan för att andra ska se det. Ju fler desto bättre, och att åskådarna blir upprörda är själva poängen med att klottra kukar. Att hamna på Linnea Claessons instagram, eller ännu hellre i hennes Aftonbladet-krönika, är för dom här grabbarna som att klottra sin kuk på Stockholm slott. Män gillar den typen av utmaningar.

Så egentligen är väl alla nöjda och belåtna? Linnea får sin uppmärksamhet, kukklottrarna får sin, vad hindrar dem från att till ömsesidig nytta fortsätta producera sexuellt näthat i oändlighet?

Tyvärr blir det sexuella näthatet, precis som allt annat, tröttsamt i längden. Publiken kommer mättna på grabbarnas klotterkukar, hur tufft Linnea än lyckas snoppa av dem varje gång. Linnea behöver helt enkelt bredda sig, men det verkar gå lite trögt med det. När hon nyligen försökte bredda sitt ämnesval skrev hon ett sammandrag av en rapport, som om Aftonbladets spalter är en skoluppgift som måste lämnas in.

Men det finns ingen anledning för Linnea Classon att ge upp. Hon är en stark, självständig kvinna, som ännu har kvar det allra viktigaste: sitt varumärke. Det enda hon behöver är texter för att fylla detta varumärke. Och eftersom det är 2018 nu, och vi inte längre håller på med några patriarkala konstnärsideal om det skapande geniet, så varför inte bara köpa de texter du behöver av en skicklig författare?

Ge inte upp vid första bästa motgång. Du är en alldeles för viktig röst för det.

Vem vill du se i tyckonometern härnäst? Swisha ditt förslag till 0709502758. Bloggen kan följas genom Facebook eller mitt twitterkonto.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s