Jag heter Johannes Nilsson. Jag föddes 1977 och är författare och skribent. Jag publicerade mig i mitt första seriefansin 1990, sålde mitt första seriemanus 1991 och startade mitt textfansin Schipperke 1997, där jag bland annat var den första som skrev om JVVF-begreppet. 2002 debuterade jag på riktigt förlag med Recension.

Med undantag för några print on demand – utgåvor som aldrig sålde särskilt bra dröjde det till 2016 innan jag följde upp med romanen “Blodtörst”. 2017 kom essäsamlingen “Tyckonom”, som främst byggde på texter från min förra blogg. Jag har skrivit för tidningar som FiB-Kulturfront, Det Grymma Svärdet, Galago och Nyheter Idag.

Mitt livsverk som jag arbetar på parallellt med den här bloggen är podcasten Bibliotek, som jag driver med komikern, författaren och poddaren K. Svensson. Där publicerar vi inläst, ofta nyskriven litteratur i avsnitt kring en timme. Jag har fått bäst respons på min relationsthriller “BTC”, utgiven i två delar. Jag har också skrivit en komisk thriller om den hemliga agenten Johnny Bodes äventyr under andra världskriget. Men själv är jag nog mest nöjd med SF-berättelsen “Skilda världar”, ett slags svar på The Matrix och den så kallade UNA-bombarens manifest, som jag översatt till svenska. Bibliotek hostas av Soundcloud men kan via Itunes laddas ned på de flesta podspelare.

Jag skriver det mesta på uppdrag. Essäer, artiklar, recensioner men också ren copy, rapporter och redigering. Kontakta mig via den här bloggens formulär för vidare diskussion, eller skriv till schipperke77(snabel-a)hotmail.com

 

 

 

Advertisements